Detta är säkert inte det enda meddelande du får om olika åtgärder orsakade av utbrottet av COVID-19, sjukdomen orsakad av spridningen av det ny Corona-viruset.

Ett första råd är förstås att hålla sig informerad om vad experter och myndighet rekommenderar, och vara källkritisk till det som sprids via sociala medier. Se alldeles särskilt Folkhälsomyndighetens sida som har mycket information och svar på de flesta frågor man kan ha.

Folkhälsomyndigheten menar att det inte finns någon anledning att ställa in mindre sammankomster men att det förstås är viktigt att stanna hemma om man känner sig på minsta sätt hängig. Bekymret är ju att samtidigt som COVID-19 så pågår en lika vitt spridd influensa (som vanligt så här års) och omfattande förkylningar, men ta inga risker.

Många är oroliga och LDT vill förstås också värna om samhället och våra medlemmar och göra vad som är rimligt. Svenska Danssportförbundet har gjort en stark rekommendation till föreningar att skjuta upp kurs- och träningsverksamheten till och med den 31/3.

LDT kommer därför att ställa in all kurs- och träningsverksamhet till och med den 31/3. Det gäller även Foxkursen och den planerade danskvällen i samband med årsmötet. Tills vidare ligger tid och plats för årsmötet kvar, men det kan komma att ändras.

Första kurstillfällena efter "Corona"-uppehållet blir alltså, om inget annat händer, onsdagen den 1/4. De uppskjutna tillfällena kommer, om allt går som vi hoppas, att läggas till efter det tidigare planerade kursslutet. Terminsavslutningen kommer därmed också att flyttas framåt.

Vi återkommer med mer information framöver.

/LDT gm ordförande Thomas Nilefalk