Vad gör en danstokig familj när det är paus från tävlingar och träningar? Jo, vecka 27 är vikt till Öland och dansveckan där. Sju kvällar i rad dansas det till olika orkestrar på logen vid Lundegårds camping. Denna vecka bjöd inte bara på bra dans utan även ett underbart väder. 25-30 grader varmt i luften, strålande sol från en klarblå himmel och ett klart badvänligt vatten.

Lördagen inleddes med att Zlips spelade och alla var på ett gott humor trots ett visst vemod eftersom Petra tackade för sig och de fem åren som hon spelat i orkestern. Det var inte utan än att många fällde en tår i samband med avtackningen från all publik genom åren. Den nya sångerskan Melissa hälsades välkommen till bandet och togs emot med varma applåder från publiken.

Söndagseftermiddagen bjöd Nacksvinget upp till Jack&Jill tävling i logen. Blender spelade live för oss. Det var många glada amatörer och tävlingsdansare som ville delta så tävlingen blev något utdragen, 79 killar och 93 tjejer. Kanske avskräcker det en del att vara med när nästan bara eliten går vidare. Det tål att tänka på till nästa år annars blir det nog bara en tävling för eliten i framtiden och det tycker jag är synd på ett så bra initiativ. Segrade gjorde Andreas Hasson och Jenny Sundell.

Söndagskvällen var vikt till Blender och även de gjorde en fantastisk spelning som alla band under veckan, trots att Jennie drabbades av förkylning och fick lämna över mikrofonen till Susanne. Susanne var där för att dansa och tur var väl det för då fick vi i publiken återigen njuta av hennes vackra stämma. Givetvis ställde hon genast upp.

Måndagseftermiddagen var som vanligt vikt för Pex and the Boys, en live-spelning med (Perikles) mellan stugorna och många var där som vanligt och sjöng med i alla goa sommarlåtar. Sedan blev det snabbt ombyte och iväg till logen igen.

Wahlströms hade riggat upp. De är trogna sina låtar men vi väntar med spänning på nytt material. Fast det är många ute i landet som älskar dem, för det var nog mest trångt på dansgolvet denna kväll. De bjöd också på en av de snabbaste bugglåtarna under hela veckan. På slutet ville inte vi danstokiga gå hem utan de gav oss en extra rökare i dubbelt A-tempo och då kan jag lova att jag satt och njöt av att se Jana Sondell dansa som en marionett-docka det var fantastiskt att få uppleva, men jag skulle aldrig kunna genomföra det själv på hennes professionella sätt och tur är väl det att ungdomen fortfarande slår oss medelålders.

Tisdagskvällen var som vanligt vikt för Perikles och då får vi vårt lystmäte. Deras underbara toner och dansare som vet hur man genomför en svepande foxtrot då behöver man inte mer. Givetvis var det den kvällen som blev bäst ur mitt perspektiv för både låtval och bra dansare och framför allt plats på golvet gör att det blev en höjdarkväll. Avslutningen får väl även den duga med en liten minishow med Pex and the Boy´s.

Så mycket sova blir det förstås inte en sån här vecka utan efter dusch vid halv tre-tiden och grill och lite natta mat så går man i slafen vid soluppgången. Förmiddagarna är dock vikta för vila för de flesta fast framåt 11-tiden börjar det bli liv bland stugorna igen. Vill man dansa på dagarna så finns det all möjlighet både bland stugorna eller vid service huset. Där erbjuder några dansare gammaldanskurser helt gratis. Det var välbesökt varje gång jag gick förbi. Fast jag tyckte det såg plågsamt ut i värmen. Carina och jag tillbringade däremot ett par timmar på stranden varje dag, så solbrännan har underhållits.

Onsdagskvällen spelade Bhonus och då fanns det gott om plats i logen. De yngre förmågorna drar till Strand i Borgholm den här kvällen, så då är det alltid som bäst med utrymme. Bhonus spelar också väldigt dansvänlig musik och inte så fort utan här hinner man njuta igen i svepande foxtrot.

Torsdagseftermiddagen har de som vanligt sin show och i år kunde den avnjutas i gröngräset igen under blå himmel och strålande sol. Miss Öland tävlingen har utgått och lika bra är det, däremot fick några andra tävla om vem som kunde dansa fulare än Peter Larsson i bandet. Det var inte heller svårt att slå.

Under showen så blev jag utsatt för ett pojkstreck. Någon tyckte att det var kul att vattna Fru Wester uppifrån skyarna. Det tog faktiskt hela showen innan denne någon blev avslöjad. Tyvärr fick Lars-Åke länge skulden, men han hjälpte mig att avslöja vatten monstret. Vänta bara till nästa år. Då ska stora vattenkanonen fyllas och pumpas upp rejält. Du kommer inte att gå säker! (Martin Larsson WETT).

Torsdagsspelningen genomförde Boogart på sitt traditionella sätt. Härliga låtar fast jag dansade inte så mycket eftersom en efterhängsen förkylning inte ville ge med sig.

Fredagskvällen blev givetvis en av de bästa, Jannez kan man alltid lita på. Bäst ljud under hela veckan och en mängd duktiga dansare som fortfarande orkade hålla liv i kropparna. Givetvis fick vi en mängd bonuslåtar även den här kvällen med, tempon som ökade hela tiden.

Dansveckan består av dansare från hela Sveriges avlånga land och även en del från vårt grannland Norge. En hel del dansare från vårt närområde hittade hit och även nybörjare, vilket givetvis gläder en gammal räv som mig, som dansat i så många år. Ölandsveckan visar också på en klar föryngring, många ungdomar här den här gången och det bådar gott för framtiden, så då är nog inte dansen på utgående. Det fanns även ganska många dansare som nu var nyblivna föräldrar och med fräna hörselkåpor på sina telningar och även det visar på ett gediget intresse.

Det är med saknad som bilen vänder hemåt, men stugorna för 2006 är redan bokade.

Kanske ses vi nästa år!