Om Rock'n'Roll

Rock'n'Roll har, liksom de flesta av våra danser, grunden i swing-dansandet på 20- och 30-talet. Efter 50-talets rockiga dansande började några dansare i Europa utveckla dansandet åt det mera spektakulära och akrobatiska hållet. En väsentlig beståndsdel i tävlingsdansen är den akrobatik som, till skillnad från i många andra danser, skall finnas. Därför kan man kanske inte räkna den till sällskapsdanser utan snarare är det en ren idrottsgren. Rock'n'Rollen kräver en hel del, och kanske är den lämpligast för yngre dansare men alla kan prova på.

Kurserna i Rock'n'Roll bygger på flera nivåer (läs mer om våra nivåer). Hösten 06 endast prova-på & grund!

Innehåll

Rock'n'Roll Prova-på är förstås en möjlighet att prova på var Rock'n'Roll är. Här försöker vi blanda lite olika saker som dansen och våra kurser kan tänkas innehålla.

Rock'n'Roll Grund är förstås vår grundkurs i Rock'n'Roll. Här startar vi från grunden, men med vår pedagogik och erfarna instruktörer går det fort framåt. Redan första gången gör vi vår första figur och med vår pedagogik kommer du att känna att du dansar redan efter ett par tillfällen. Efter Rock'n'Roll kan du några olika grundläggande grundsteg, passeringar, swing-outer, lyft. I övrigt plockar vi lite figurer ur den lätta kategorin.

Övrigt

Ingen åldersgräns, alla som är intresserade är välkomna! Alla dansar med alla. Parvis anmälan har förtur till platserna men det är inget krav. Ta med vattenflaska. Ha svettåliga och bekväma kläder samt innegymnastikskor om du inte har danssneakers.