Förkunskaper

Tävlingsträning, för vuxna tävlande, avser att utveckla dansarnas egen dans samt parets tävlingsdans, företrädesvis i Bugg. Träningen är avsedd för de par som har, eller funderar på att, börja tävla. Det är inget krav att ni tävlar för Lindy Dancing Team, deltagare från andra klubbar är också hjärtligt välkomna i mån av plats. För att deltaga på denna träning är innehav av licens inget krav, men intresset måste vara intensivt, viljan att utvecklas mycket stark och beredskapen att ta emot konstruktiv kritik stor.

Innehåll

Innehållet består till en del av genomgångar och övningar för att finslipa kroppskontroll, balans, förning mm. Vi arbetar också med er träningsplan och bygger upp den med speciellt utformade övningar som kan lägga grunden till goda tävlingsresultat. På så sätt kan ni som tävlingspar själva ta ansvar för er strukturerade träning. Vi pratar också om bedömning, presentation, reglemente och andra rent tävlingsorienterade ämnen.

Nivåer

Tävlingsträningen försöker vi indela i grupper efter nivåer. För nuvarande finns nivå E och nivå ABCD (dvs. övriga). Nivå E riktar sig till de som vill träna som tävlande men kanske ännu inte känner att de är mogna för annat än en och annan amatörtävling eller liknande.

Tränare

Träningen leds varje vecka av våra erfarna tränare, Thomas & Carina, utom de veckor då externa tränare är inbjudna. Höstterminen -08 kommer Emil Eriksson att besöka oss 11/9, 2/10, 16/10.

Övrigt

Träningen läggs på parets nivå med personlig inriktning. De flesta veckor tränar nivåerna tillsammans. Nivå E deltar dock ej de veckor då externa tränare är inhyrda.