Om Lindy Hop

 

Lindy Hop är en mycket fartfylld och inspirerande dans som ofta kallas för bara lindy. Jitterbug eller swing är andra namn som hänger ihop med Lindy Hop.  Dansen har sitt ursprung redan på 20-talet och fick ett större uppswing på 30- och 40 talet i Harlem, New York. Till Europa, och så småningom till Sverige, kom dansen på 40-talet i samband med kriget.  På 80-talet återupptogs dansen av entusiaster och är nu åter en stor internationell dans med många olika stilar (Savoy , Hollywood, smooth style mm).  Lindy Hop är ursprunget till dagens bugg, rock'n' roll och boogie woogie. Lindy Hop dansas företrädes vis till swingmusik, såväl storbandsjazz som mindre sättningar.

Lindy Hop kan ibland gå vilt till med häftiga kast men för de allra flesta utövare är det en social dans utan akrobatik som kräver inte bättre fysik än någon annan sällskapsdans. Men se detta videoklipp för lite inspirerande exempel!!

Kurserna i Lindy Hop bygger på flera nivåer (läs mer om våra nivåer).

Innehåll

Lindy Hop Grund är förstås vår grundkurs i Lindy Hop. Här startar vi från grunden, men med vår pedagogik och erfarna instruktörer går det fort framåt. Redan första gången gör vi vår första figur och med vår pedagogik kommer du att känna att du dansar redan efter ett par tillfällen. Efter Lindy Hop Grund kan du några olika grundläggande grundsteg, passeringar, swing-outer, lyft. I övrigt plockar vi lite figurer ur den lätta kategorin.

Övrigt

Ingen åldersgräns, alla som är intresserade är välkomna! Alla dansar med alla. Parvis anmälan har förtur till platserna men det är inget krav. Ta med vattenflaska. Ha svettåliga och bekväma kläder samt innegymnastikskor om du inte har danssneakers.