Om Boogie Woogie

Boogie-WoogieUnder 40- & 50-talen utvecklades en dansstil som passade till den allt mer rockiga ungdomsmusiken. Den finns fångad på en del filmer från tiden. Dansutvecklingen gick vidare och stilen ändrades. Under tidigt 80-tal bestämde man sig för att återskapa dansstilen, som då fick namnet Boogie Woogie (eftersom "rock`n´roll" redan var upptaget...).

Boogie Woogie dansas till både långsam och snabb musik, är fylld med figurer och rörelser anpassade till musikens variationer. Det gör Boogie Woogie till en rolig och mycket fri dans, där båda parter tar initiativ.

Vi har kurser i Boogie Woogie på flera nivåer (läs mer om våra nivåer).

Innehåll

Boogie Woogie Grund är förstås vår grundkurs i Boogie Woogie. Här startar vi från grunden, men med vår pedagogik och erfarna instruktörer går det fort framåt. Redan första gången gör vi våra första platsbyten och med vår pedagogik kommer du att känna att du dansar redan efter ett par tillfällen. Efter Boogie Woogie Grund kan du grundsteg, 24 platsbyten. I övrigt plockar vi lite figurer ur den lätta kategorin.

Boogie Woogie  Fortsättning är enligt vår nivåindelning nästa steg och här jobbar vi med bas-figurer, varianter på dem och befäster kunskaperna för grundkursen. Passar också bra för dig som glömt figurerna!

Boogie Woogie Medel blir ett naturligt steg när basfigurerna och tekniken sitter så att flytet i dansen börjar komma. När du nu börjar känna dig bekväm i ditt dansande är det dags att ta lite egna initiativ. På medel-nivån börjar vi kombinera basfigurer och rörelser i nya kombinationer. Svårighetsgraden ökar liksom tempot. Här stannar många kvar flera terminer.

Övrigt

Ingen åldersgräns, alla som är intresserade är välkomna! Alla dansar med alla. Parvis anmälan har förtur till platserna men det är inget krav. Ta med vattenflaska. Ha svettåliga och bekväma kläder samt innegymnastikskor om du inte har danssneakers.