Linköping Dancing Team är en ideell dansförening. Vi älskar att dansa till bugg-, rock- och swingmusik, och är verksamma i Linköping med närmaste omnejd. Vi brinner för att ge dig danskurser, träningar och andra dansutvecklande verksamheter i syfte att ge Bättre Dans Åt Alla!

Våra danskurser är personligare, svängigare, roligare med kunniga och erfarna instruktörer. Ja, helt enkelt bättre!

Vårt intresse är danser som har sina rötter i swing, boogie och rock. Hos oss kan du vara med i en svänging och engagerande danskurs eller dansträning på alla nivåer t.ex i bugg både för vuxna och barn, Lindy Hop, boogie-woogie och foxtrot. Men vi håller också ofta prova-på och intensivdagar t.ex i dubbelbugg och rock'n'roll för att sprida dansens glädje till flera.

Vi gör också gärna uppvisningar. Våra instruktörer har mångårig erfarenhet av dans, träning och kursledning. Många av våra medlemmar och instruktörer tävlar i danssport men de allra flesta dansar mest socialt. En av våra målsättningar är att ge just Dig den dansutveckling Du vill ha.

Klubbens historik hittar du här. På den här webb-platsen kan du också läsa om våra kurser, träningar, tävlingsresultat, vilka vi är, vad vi har för oss, hur du kan deltaga, vad dans är, när och var det är dans eller andra dansrelaterade evenemang, ...