Filter

1990 grundades dansföreningen Lindy Dancing Team. Vad som hänt sedan dess kan du läsa här. Det är 25 år sedan! Så det måste vi fira! Den 2:a maj blir det jubileumsfest i Fontänen med buffé, kaffe och jubileumstårta. Och dans i typisk LDT-anda, dvs. blandad musik för blandade danser!

Anmälan med

...

En dans som inte står så ofta på vårt program är Dubbelbugg, men nu är det dags! Kan Comviq så kan vi!

Mitt på terminerna är det nu ett välkänt faktum att det blir mitterminsdans! 11:e mars, 19:00-21:30 rullar vi bugg, Boogie, Lindy, foxtrot och kanske någon annan sorts musik med. Vi håller till i Tornhagsskolans södra hall. Det blir alltså inga "vanliga" kurser på onsdagen.

Dans för alla! Bättre dans

...

Årsmöte 2015 avhålls den 29/3 klockan 16:30 i Ljungsbro Vandrarhem (bredvid Ljungsbro Folkets Park).

Alla medlemmar är välkomna!

Kom till Tornhagsskolan den 26/11 och var med på vår stora terminsavslutning! Alla kursdeltagare, medlemmar, instruktörer, funktionärer och bekanta är välkomna! Blandad musik att dansa bugg, Lindy Hop, Boogie Woogie, social fox, Foxtrot och kanske West Coast Swing till. LDT bjuder på smörgås och

...

Kom till Tornhagsskolan den 18/8 och prova våra danser och träffa våra instruktörer! Boka in dig på en kurs nu och prova innan du börjar!

  • 18.30 Bugg
  • 19.15 Social Fox
  • 20.00 Boogie Woogie
  • 20.45 Lindy Hop

Kom till Tornhagsskolan den 19/1 och prova våra danser och träffa våra instruktörer! Boka in dig på en kurs nu och prova innan du börjar!

  • 18.30-19.10 Boogie Woogie
  • 19.15-19.55 Modern/Social Fox
  • 20.00-20.40 Bugg
  • 20.45-21.25 Bluesdans

Kom till Tornhagsskolan den 27/8 och prova våra danser och träffa våra instruktörer! Boka in dig på en kurs nu och prova innan du börjar!

18.30 Lindy Hop
19.30 Boogie Woogie
20.30 Bugg

Lindy Hop, dansen som var upp­rinnelsen till all swingdans, hade många legendariska utövare på 20- och 30-talen. Den kanske mest kände är Frankie Manning, som under många år också besökte och undervisade på ett av världens största Lindy Hop läger, Herräng i Uppland, åren 1989-2008.

Frankie gick

...

Årsmöte 2014 avhålls den 16/3 klockan 16:30 i Ljungsbro Vandrarhem (bredvid Ljungsbro Folkets Park).

Alla medlemmar är välkomna! Anmäler du dig i förväg bjuder vi dig på smörgåstårta och rabatt på inträdet till dansen i Ljungsbro Folkets Park som startar 18.00.

Här hittar du årmöteshandlingarna

...

Det finns ingen så bra på marknadsföring som just du! Du som är intresserad av dans, har provat själv, du kan marknadsföra dans som ingen annan! Prata om det på jobbet, med dina barn och bekanta. På så vis kan vi hjälpas åt att locka dina arbetskamrater, grannar och andra till bättre danskurser,

...

Det finns ingen så bra på marknadsföring som just du! Du som är intresserad av dans, har provat själv, du kan marknadsföra dans som ingen annan! Prata om det på jobbet, med dina barn och bekanta. På så vis kan vi hjälpas åt att locka dina arbetskamrater, grannar och andra till bättre danskurser,

...

Som avslutning på terminen blir det alltid terminsavslutningsdans. Men den här gången blir det lite annorlunda! Lördagen den 30/11 i Dansens Hus går dansen av stapeln! Så anteckna det i kalendern direkt så att du inte bokar inte något annat. För att vi skall slippa kontrollera medlemskap i entrén så

...

Den 23:e mars kan man dansa in våren till Sweet Swing Big Band. LDT arrangerar tillsammans med bandet en vårdans i Folkungaskolans restaurang. Det blir musik för främst Lindy Hop, Boogie Woogie och Foxtrot. Inträde 100:-

Välkomna! (Klicka på affischen!)

 

Lindy Dancing Team kallar härmed till ordinarie årsmöte 2013.

Årsmöten är till för att alla medlemar ska kunna ta del i den demokratiska processen inom en ideell förening och säga sin mening om vad som förevarit och vad som skall komma.

Alla som deltar på våra aktiviteter blir automatiskt

...