Kursslut!

Våra kurser lider mot terminsslut. Det är alltid med blandade känslor. Vi som är kursledare har fått lära känna många trevliga nya människor som alla har en ambition av att bli bättre på att dansa, alla på sin egen nivå. Och inte ska ni sluta med det bara för att våra kurser är slut. Efter ordinarie kurser fortsätter friträningar i Tornhagsskolan. Kom på en friträning, dansa och umgås!

Några ändringar blir det i de sista veckornas scheman jämfört med tidigare annonserat.

De fyra tillfällena med Bugg Avancerade Figurer kommer att gå på onsdag (obs ändrad dag alltså) v17-20 klockan 19:00-20:00 i Tornhagen. Ingen anmälan krävs, det är bara att dyka upp. Vi tar betalt på plats per gång, 30:- för icke medlemmar, 20:- för medlemmar som kan visa upp sitt medlemskort. Man bör ha buggat ett antal terminer och ha skaplig balans och annan grundteknik.

Friträningen på onsdagar flyttar därmed en halvtimme tidigare från v17, dvs. startar 20:00. Och från och med vecka 17 kommer vi att ta lite nya grepp på onsdagsfriträningen för att alla skall få chans att lära känna varandra och dansa med flera!

Danssporten för ungdomar (onsdagar) fortsätter ytterligare två veckor eftersom vi både haft sport- och påsklov.

På torsdagar forsätter Boogie-Woogien till och med vecka 17, vecka 18 är det friträning Boogie-Woogie på den tiden. Därefter, alltså vecka 19-22 blir det blandad friträning också på torsdagar, först en halvtimme Lindy Hop (vi blir ju allt fler som faktiskt dansar Lindy Hop) 18:30-19:00, sedan en halvtimme med Boogie-Woogie-musik och avslutningsvis 90 minuter Bugg-friträning.

Så nu tror vi att det kommer att finnas gott om tider att välja på de närmaste veckorna, och vi hoppas att antalet besökare på friträningen fortsätter att öka i den takt de gjort hittills!

Ett uppdaterat schema hittar du förstås på http://www.ldt.se, välj "Kurser" i menyn och sedan "Kursutbud"!

Avslutningsdans!

Vi hoppas att ingen har missat att vi arrangerar en avslutningsdans för medlemmar och deras dansbekanta. Det brukar bli en mycket trevlig tillställning med fika till självkostnadspris, lekar och mycket dans och samkväm förstås. Boka 1 maj, vi startar 18:00 och håller på ungefär tre timmar. Lokal: Landerydgården, karta finns på vår hemsida, både från kalendern och under menyval "Lokaler".

Show och workshop!

De som var på vårt jubileum i oktober fick se suverän dansuppvisning av Harlem Hot Shots!! Nu finns en chans att se 75 minuter show med hela denna ensamble. Fredagen den 21 april klockan 20:00 på Saga-teatern, biljetter säljes hos Linneas Konfektyr i Gyllenhuset. Efteråt blir det också prova-på, om man nu inte vill satsa på en heldag på lördagen då dansarna i Harlem Hot Shots håller kurs i Lindy Hop, alla nivåer. Anmälan och ytterligare info om workshoparna finns på http://www.rythmswing.tk.

Boogie & Swing Night!

Själva swingar vi också vidare genom att i all anspråkslöshet arrangera Boogie & Swing Night den 5 maj. Vi spelar blandad Boogie & Swing-musik, dansar det som passar (främst Boogie-Woogie, Lindy Hop & Balboa), provar och visar varandra, och fikar eget medhavt fika. Plats Södergården i Ljungsbro. Gratis förstås!

Bättre dans åt alla!

Lindy Dancing Team

Om du har bekanta som inte får detta e-brev men som borde få, så be dem meddela oss sin adress, vi har den antagligen inte i vårt register. Likaså om du eventuellt inte längre är intresserad av dessa små påminnelser om vad som sker i Linköping Lindy Dancing Team behöver du bara meddela oss detta.