Juldans!

Så är själva julen över. Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande julhelg, kanske med någon dans? Det nya året börjar snart och fram till kursstarterna kommer vi naturligtvis förse er både med information om våra kurser och verksamhet, och ge möjlighet till lite motion och umgänge i dansform.

Friträningar blir det nämligen varje vecka. Precis i dag (29/12) är det fri träning för alla medlemmar och andra intresserade av vår verksamhet. Vi håller till i Tornhagsskolans södra gymnastiksal och håller öppet mellan 18:00 och 20:00. Fortsättningsvis kör vi onsdagar samma tid i samma lokal.

Senaste informationen om våra planerade kurser för våren hittar du här. Många har redan anmält sig, passa på du också att vara ute i god tid. Har du inte läst om vårt upplägg på kurserna så kan du göra det i denna artikel för att få bättre koll på vad som kan passa just dig till nästa termin. Eller prata med någon instruktör på någon av friträningarna.

Distriktsmästerskap och amatörtävling!

Linköping Lindy Dancing Team kommer att göra en insats för Danssportens befrämjande och arrangera Östra distriktets Distriktsmästerskap år 2006. Söndagen den 26 februari blir det tävling och förberedelserna pågår för fullt i vår DM-kommitté.

Tävlingen försöker inte bara kora distriktets bästa dansare i olika discipliner utan försöker också att få dansare att upptäcka att man kan ha dans som idrott också. Många som provar på blir väldigt inspirerade att fortsätta att utveckla sitt dansande oavsett om man sen gör det som tävlande, kursdeltagare eller rent socialt, eller kanske som funktionär. Därför brukar det på tävlingen också att finnas möjlighet att tävla utan licens. Denna sociala tradition kommer vi att inte bara bevara utan också utöka till klasser för olika åldrar och discipliner, t.ex Boogie-Woogie och Lindy Hop.

Om du inte tidigare tävlat och skulle vara intresserad av att deltaga som tävlande på amatördelen (vem som helst kan vara med, det är bara för nöjes skull), eller bara är intresserad av att veta mer så kan du antingen mail oss på ldt@ldt.se eller dyka upp på någon av våra friträningar och prata med någon ledare. Vi är alla till för att hjälpa dig att utveckla din dans. Bättre dans åt alla!

Lindy Dancing Team