Webb-TV 24-25/9!

I helgen är det Världscup, EM och VM i Lindy Hop, Boogie-Woogie och bugg i Karlstad! Men det fina är att man inte nödvändigtvis måste åka dit för att se tävlingarna. Svenska Danssportförbundets Webb-TV sänder nämligen hela tävlingen direkt. Du kan läsa mer om sändningen eller hoppa direkt till att se den. Men det är inte allt, samtidigt går också Gothenborg Elite Dance International, som är en tio-danstävling, dvs. både latindanser och moderndanser. Den web-sänds också! Så duka fram kaffet och bänka er framför datorskärmen!

Foxtrot 8/10!

Många frågar om kurs i Foxtrot, och nu kommer det en! Foxtrot är ju det perfekta komplementet till Bugg om man tänker sig att gå ut och dansa, och det kanske tillhör dans-allmänbildningen också, och då är vår endags intensivkurs perfekt för att snabbt komma igång och få ett körkort för att själv ut och provköra. Lördagen den 8 oktober kör vi i Tornhagsskolans södra hall. Du kan anmäla dig här, och du som är betalande deltagare på en kurs eller aktivitet nu, går gratis. Andra betalar endast 300SEK.

Mitterminsdans 12/10!

Terminen närmar sig halvtid och som sig bör bjuder vi in till mitterminsdans i Tornhagsskolan onsdagen den 12 oktober. Mitterminsdanserna är tillfället på terminen då deltagare på alla kurser, andra medlemmar och aktiva samt några bekanta träffas och umgås på dansgolvet. Det blir blandad Bugg, Lindy Hop, Boogie och Foxtrot-musik. Ta med en vän, en fikakorg och ett par dansskor och kom till Tornhagsskolan 12/10 19.00-21.30! Det är förstås gratis.

Eftersom detta är en onsdag så gör onsdagskurserna uppehåll den veckan till förmån får mitterminsdansen. Dessa kurser har 6 tillfällen kvar efter mitterminsdansen, vilket framgår av kalendern.

Boogie-Woogie 12-13/11!

Boogie-Woogie är en intensiv, och musikinspirerad pardans som är släkt med både Bugg och Lindy Hop. Vi kör en intensivkurs över helgen den 12 och 13 november där man kan få en liten försmak av hur det kunde kännas så där i början av 50-talet när rock'n'rollen höll på att födas. Lokalfrågan är just nu inte riktigt löst, så därför är den inte öppnad för anmälningar än, men det går att göra en intresseanmälan så får man information så snart den öppnar.

Socialdans Boogie & Lindy och R-tävling 13/11!

När så många gått Boogie-Woogie-kursen så är säkert många sugna på att testa sina nyvunna kunskaper på dansgolvet, så på söndagkvällen efter intensivkursen har vi tänkt att arrangera en socialdans där det kommer att spelas Lindy- och Boogie-musik. Några kanske också är spända på att mäta sina färdigheter mot andra (officiellt, inofficiellt mäter vi väl oss mot andra hela tiden på dansgolvet, eller hur ;-), så vi arrangerar då också en liten, s.k. R-tävling i Lindy & Boogie. R-tävlingar är en form av danstävling som är till för dansare som vill dansa på kul, snarare än för tävlandets egen skull, och passar bra i en matsal, klubblokal eller, som i det här fallet, i samband med en socialdans. Du vågar väl?
 
Lindy Dancing Team