Terminsstart!

Vi hoppas att sommaren varit bra även om vädret varit växlande! Dansa har man ju kunnat göra på många ställen, inklusive våra egna sommardanser. Man ser hur de som är där ofta verkligen har roligt, utvecklas och svettas!

Men nu startar höstterminen snart. Sista augusti är startskottet, dvs kurserna drar igång vecka 36 (förutom parträning E och tävlingsträning ABCD som startar redan v34).

Motionsdanserna fortsätter under hösten!

I Åkerbogården, Linghem (6 minuter med tåget!) har vi varje tisdag motionsdans. Där får man dansa hela kvällen, från 18:00 till 19:00  till swing-musik och därefter två timmar blandat med bugg som tyngdpunkt. Du som har medlemskort med dig har under sommaren fått göra detta gratis. Detta kommer att fortsätta fram till kursstart, så passa på. När terminen drar igång kostar denna utomordentliga motions- och nöjesaktivitet 20SEK (billigt!) per tillfälle igen.

Höstens kursutbud!

Höstens kursutbud har varit klart sedan före sommaren och det finns en del som redan anmält sig. Det är ju bra att vara tidig för att vara säker på sin plats. I höst har vi samma grundutbud men planerar också några nya grep för att kunna erbjuda dig och dina dansvänner ett så brett utbud som möjligt.
  • Foxtrot - grundkurs på en heldag, allmänbildning och ett måste för den som vill gå ut och dansa!
  • Boogie-Woogie - helgkurs i dansen från 50-tals-cafeerna!
  • Dubbelbugg - en heldag för att få känna på vad det innebär att dansa tre tillsammans!
  • Lindy Hop Avancerad - en heldag för dig som gått fortsättningen minst två gånger!
Anmäl ditt intresse på vår hemsida!

Danstävlingar i regionen, för alla!

Det är roligt att vår region börjar bli lite mer aktivt när det gäller danssporten. I höst finns det två tävlingar i Östergötland, Motala den 5 september och Norrköping den 12 september. Då kan man se dansare i alla åldrar göra upp om titlar i flera olika grenar, bland annat Bugg och Lindy Hop.

På tävlingen i Norrköping finns också en särskild klass i Bugg öppen för alla. Man måste alltså inte vara aktiv tävlingsdansare för att deltaga på en tävling! Anmälningstiden går ut den 10 augusti och anmälning gör man via tävlingsadministrationen i vår klubb. Skicka mail till ldt@ldt.se och berätta att du är intresserad. Har du en partner som du vill ställa upp med så är det ju bara att anmäla sig!

Ny lokal!

Bugg Medel kommer i höst att gå i en för oss ny lokal, nämligen Hagbyskolan. Karta mm. kommer inom kort på hemsidan förstås.

Ledarna i Lindy Dancing Team