Anmälningarna öppna!

Vi har precis öppnat samtliga våra kurser för anmälan. Bugg-kurserna ser ut som "vanligt", Grund & Fortsättning på onsdagar och Medel på måndagar. Dessutom finns förstås vår Par- & Tävlingsträning för de par som verkligen vill träna dans.

Nyheter under höstterminen är att vi fått möjlighet att utöka vårt Lindy Hop-program, både i lektionstid och med ytterligare en kurs. Något som enligt enkätsvaren varit mycket efterfrågat. På onsdagar kommer, precis som för buggen, Grund- och Fortsättningskurserna att gå, men den här terminen alltså utökade med 50% till 1,5 timme. På så vis hinner vi både dansa mer på varje tillfälle och också komma lite längre på en termin. På torsdagarna har vi då valt att lägga en Medel/Träningskurs.

Läs mer om tider och innehåll på kursutbudet på vår hemsida.

Sommardanser!

Som vanligt inbjuder vi till trevliga danstillfällen hela sommaren! Tisdagar mellan 18:00-21:00 i Åkerbogården är det som gäller och dit kan man hitta om man studerar kartan på vår hemsida. Alla medlemmar gratis inträde (medlemskap kan man skaffa sig enkelt via hemsidan) och andra lägger 20SEK vid inträdet. Första timmen Swing-musik, resten av kvällen blandat med fokus på bugg-bar musik.

Dansfest i Västervik!

Ett utomordentligt tillfälle att prova någon ny dans, eller bara åka och dansa till något band en kväll, blir det när Sweden Dance arrangerar dansfestival med många olika danspass under dagarna och dansband på kvällarna på nybyggd dansbana i Lysingsbaden i Västervik. Några av våra medlemmar planerar att åka dit, det vore kanske en tanke att samåka. Kontakta t.ex Lena Dunér så kanske något riktigt roligt kommer ut av det! Här kommer en personlig hälsning från Lena.

Hej! Jag tänkte åka till Västervik Sweden Dance bara på torsdagskvällen. Är det någon mer som vill följa med så att vi kan fylla min bil? Hur dags det är bra att vara där kan vi resonera om senare!

Lena Dunér

lenaduner@hotmail.com

Hjälp till danstillfällen i Linköping!

Under terminerna har vi erbjudit tillfällen att dansa fritt på tisdagarna i Åkerbogården (som alltså fortsätter under sommaren). Många har uttryckt en önskan om att Swing-timmen skulle kunna vara lite längre och att tillfällena skulle ligga lite närmare Linköping city. Det har nu öppnat sig en möjlighet att tillfredsställa dessa önskemål. Men att driva sådana tillfällen kräver frivilliga så vi vädjar till dig som tycker att du skulle kunna erbjuda dina krafter till allas vår nytta och ta hand om ett eller två tillfällen under höstterminen. Det innebär inte särskilt mycket mer än att se till att man vet hur man öppnar och stänger samt sätter på ljudanläggning och byter musik. Om du är villig att ta hand om minst en danskväll under hösten så att detta går att genomföra så anmäler du dig här!

Prova-på 25/8!

Vid terminsstart brukar vi anordna ett prova-på-tillfälle så att de som är nyfikna kan komma och prova våra danser innan terminen startar. Det blir alltså även inför höstterminen ett tillfälle att locka sina bekanta att prova utan så stor insats (och vi vet ju att om man bara provar så blir man ju snart biten!). Så boka in onsdagen den 25/8 för dig och dina bekanta. Tornhagsskolan 18:30-21:30, Lindy Hop, Boogie-Woogie och Bugg.

Lindy Dancing Team